ʻaoʻao_banner

Ke alakaʻi no ka mālama ʻana i ka meaʻai hou: No ke aha e mālama ai i ka meaʻai i loko o ka pahu hau i loko o ka pahu hau?

mea hoʻonohonoho pahu hau 15(1)

Alakaʻi mālama ʻai

Ke alakaʻi no ka mālama ʻana i ka meaʻai hou: No ke aha e mālama ai i ka meaʻai i loko o ka pahu hau i loko o ka pahu hau?

ʻO ka naʻauao maʻamau no ka mālama ʻana i ka meaʻai i kuke ʻia no ka hoʻohana hope ʻana e aʻo e waiho i loko o kahiipu ʻeaa waiho ʻia i loko o ka friji, pono e loaʻa ka mahana ma kahi o 40 degere Fahrenheit (4 degere Celcius).ʻIke wau aia ka mahana e pale ai i ka ulu wikiwiki ʻana o ka hua bacteria a hoʻopōkole i ke ola o ka papa, akā pehea ka pahu hau?Ua hana ʻia kēlā e hoʻolōʻihi i ka ulu ʻana o ka bacteria, ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana i ka maikaʻi ma ka pale ʻana i ka oxidation, a i ʻole no ke kumu ʻē aʻe?

 

No nā kumu o kaʻu nīnau, ʻoi aku koʻu hopohopo i ka meaʻai aʻu e mālama nei ma ke ʻano o ka maikaʻi a me ka palekana.Hoʻomaopopo wau i ka pono e mālama i nā huahana ʻala ikaika i lokonā ipu ʻeano ka pale ʻana i ka ʻala mai ka hoʻohaumia ʻana i nā meaʻai ʻē aʻe i loko o ka friji a i ʻole e hoʻohui i nā meaʻai maka a me nā meaʻai i kuke ʻia.ʻO ka ʻōlelo maʻalahi, makemake au e ʻike i ka hopena o ka pahu hau i ka meaʻai ponoʻī vs.

He maloʻo maloʻo ka loko o ka pahu hau (ʻo ia ke kumu e hau ai lākou; ʻo ka makū i loko o ka friji e hoʻoheheʻe ʻia ka ea ma luna o ka pā hoʻoluʻu a laila hoʻokuʻu ʻia mai ka friji ma kahi kaʻawale), hiki ke hoʻopōʻino i nā mea pulu i hoʻomaloʻo ʻia.

Hoʻohaʻahaʻa ka Oxygen i ka maikaʻi o ka meaʻai ma waho o ka mālama ʻana i nā mea ala a hoʻemi i ka hiki ke hoʻopaʻa ʻia.Eia kekahi, kōkua ka oxygen i nā microbes popopo aerobic.Noho hou ka meaʻai no ka lōʻihi ke emi ka ea.Kōkua ka ʻeke o kāu meaʻai i ka pale ʻana i ka wai.Loaʻa ka maikaʻi a me ka palekana i ka hoʻohana ʻanaʻO nā pahu Crisper i hoʻopaʻa ʻia.

Eia hou, the ipu ʻeais maikaʻi loa no ka maikaʻi o ka meaʻai a loaʻa iā ia nā mea maʻalahi ʻē aʻe:

  • Inā hoʻokomo ʻoe i nā huaʻai hou a i ʻole nā ​​lau ʻai i loko, a i ʻole ka paʻakai, loaʻa iā ʻoe kahi pae maikaʻi o ka haʻahaʻa, a ʻoi aku ka lōʻihi o nā huaʻai/kehi a maloʻo ʻole nā ​​​​mea ʻē aʻe.
  • Hiki i kekahi mau meaʻai ke hāʻawi a komo paha i nā ʻala.Ua pale ʻia e kaipu i hoʻopaʻa ʻia.
  • ʻAʻole ia e hāʻule i loko o kahi kīʻaha hāmama o nā mea ʻē aʻe inā ʻoe e hoʻolei wale i kekahi mea i loko o ka friji a i ʻole kekahi ʻōmole o kahi mea e hoʻopalapala ana i nā kahe.
  • Nā ipu houloaʻa i kahi ʻano ʻāpana ʻehā, e hoʻohana pono ana i ka hakahaka o ka pahu hau hau, a hiki ke hoʻopaʻa ʻia.
  • ʻO nā ipu o kēia wā a maʻalahi hoʻi ke ʻike maʻalahi, no laila ʻo ka mālama ʻana i ka meaʻai i loko o ia mau mea ma mua o ka ipu āu i kuke ai i loko e maʻalahi ke ʻike i kahi me ka wehe ʻole ʻana i nā poʻi.
  • Ke hāʻawi nei ʻoe i ka pan i manawa e hana ai me ka meaʻai a hoʻopōʻino a hoʻololi paha i ka ʻono o ka meaʻai inā hoʻomākaukau ʻoe i ka meaʻai i loko o ka pā hoʻihoʻi (a i ʻole kekahi mea ʻaʻole hoʻi e like me ka hao hoʻoheheʻe ʻia) a laila mālama i nā koena i loko.Nā pahu mālama meaʻaiʻaʻole hoʻokō.

No laila, ʻoi aku ka maikaʻi o nā pahu airtight no nā kumu maikaʻi.


Ka manawa hoʻouna: Feb-28-2023